Comuna

Ocna Șugatag

Comunicate de presă

Comunicat de presă

Desemnarea Destinațiilor Europene de Excelentă ale României din anul 2019

În urma desemnării Destinațiilor Europene de Excelentă ale României din anul 2019 de către Ministerului Turismului, în cadrul concursului EDEN, cu tema turismul de sănătate și relaxare, destinațiile câștigătoare sunt:

• Tăuții Măgherăuș – locul I
• Albac – locul II
• Parc balnear Băile Figa – locul III
• Județul Harghita – locul IV
• Ocna Șugatag– locul V

Toate cele 5 destinații vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel național și european și vor putea deveni membre ale Asociației EDEN (www.youredenexperience.com). Destinația clasificată pe locul I va participa la festivitatea de premiere de la Bruxelles și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu prin crearea unei pagini speciale. De asemenea, destinațiile vor fi promovate prin canalele media ale ministerului și vor fi premiate la nivel național în cadrul unei festivități. Concursul a fost derulat în cadrul Proiectului Romania EDEN Contest 2019, cofinanțat de Comisia Europeană.

Proiectul EDEN – Destinații Europene de Excelență a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale și încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

Fiecare țară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinației de excelentă a țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european. În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelentă – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV), conform procedurii agreate de Comisia Europeană.

România a participat la toate edițiile concursului EDEN, fiind selectate în prezent 39 destinații europene de excelentă.

sursa: http://turism.gov.ro/web/2019/10/07/comunicat-de-presa-46/

PROIECT DE DISPOZIȚIE

privind moodificarea sediilor secțiilor de votare din comuna Ocna Șugatag județul Maramureș

Comunicat de presă

Proiect pentru transformarea comunei Ocna Șugatag într-o stațiune turistică balneoclimaterică de nivel internațional

Contract de finanțare privind înființarea terenului de sport din localitatea Sat Șugatag

Astăzi în prezenta primarului comunei Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk însoțit de inspectorul Ioan Oanea și inginerul Radu Tiplea, a fost semnat contractul de finanțare privind înființarea terenului de sport din localitatea Sat Șugatag, contract cu o valoare eligibila de 70.000 de euro.
Responsabili de proiect inspector Ioan Oanea, inginer Radu Tiplea.