Comuna

Ocna Șugatag

Comuna Ocna Șugatag este situată în Depresiunea Maramureș, la poalele munților  Gutâi, pe DN 18 Baia Mare – Ocna Șugatag, la o distanță de 20 km de municipiul Sighet și la o altitudine de 490 m.
Datorită izvoarelor minerale clororosodice și lacurilor sărate formate prin prăbușirea unor mine vechi de exploatare a sării, localitatea Ocna Șugatag este și stațiune balneară.

Evenimente în comuna Ocna Șugatag

Tânjaua Hotenarilor

Sarbatoarea agrara a inceputului de primavara care se desfasoara anual in a doua duminica a lunii mai.

Festivalul gulașului

A zecea ediție a Festivalului Gulașului s-a desfășurat în stațiunea balneoclimatica Ocna Șugatag, duminică în 3 septembrie.

Târgul caritabil de Crăciun

Târgul Caritabil de Crăciun care s-a desfășurat în 5 decembrie va face mai fericiți 35 de copii din comuna Ocna Șugatag.

Proiecte în derulare

Rețea de canalizare

Extinderea canalizari in comuna Ocna Sugatag – 7 km de retea executati

Extinderea Liceului Tehnologic

Vor incepe lucrarile de extindere a Liceului Tehnologic din Ocna Șugatag

Reabilitarea Căminelor Cultutrale

Din fonduri europene va demara dotarea si reabilitarea celor patru camine culturale din Ocna Sugatag, Sat Sugatag, Breb si Hoteni

Obiective turistice

Ținut de istorie și legenda, amplasat într-un decor natural de o excelenta frumusețe peisagistica, la poalele munților Gutai, Ocna Șugatag se află la întretăierea unor drumuri datate din timpuri istorice, astăzi localitatea reprezentând o vestita zona turistica, vizitata anual de mii de turiști din toate zonele tarii și de peste hotare.

Aflați mai multe despre:

Frumusețea locurilor, aerul pur montan, Pădurea Crăiasca, rezervație naturala (cu arbori seculari de stejar și larice), obiceiurile și tradițiile populare (Tanjaua – sărbătorirea primului gospodar ieșit cu plugul la arat), târgul din ziua de joi a fiecărei săptămânii, obiceiurile locale, arhitectura portilor în stil local, specific Maramureșului existenta în satele aparținătoare a unor izvoare naturale (borcutul din satul Breb). Toate acestea constituie un cadru excelent pentru odihna și recreere în concedii sau petrecerea unui sfârșit de săptămâna.

Pădurea Crăiasca

Rezervație naturala cu arbori seculari de stejar și larice.

Portul popular

Portul popular și obiceiurile din Maramureș.

Tânjaua Hotenarilor

Sărbătorirea primului gospodar ieșit cu plugul la arat.

Porțile Maramureșene

Celebrele porți Maramureșene.